Smartlog v3 » lockhartsa » Bare hop i arbejdstøjet
Opret egen blog | Næste blog »

Bare hop i arbejdstøjet

17. Dec 2012 08:37, Lockhartsa
 Sidst Jan Hansen fik sygedagpenge var i august sidste år. Siden har han og konen Lone levet af hendes indtægt.

Ikke fordi Jan Hansen er blevet rask. Tværtimod.

Begrundelsen er lidelsen kuskefingre. Det er en ufarlig arvelig sygdom, der gradvist gør fingrene krumme. Jan Hansen har haft den i årevis, mens han arbejdede.

Men Koldning Kommune vil ikke se på hans ansøgning om førtidspension, før  Canada Goose Calgary     begge hænder er blevet opereret, og han har gennemført seks måneders arbejdsprøvning.

Den 56-årige tidligere vvs’er og lastbilchauffør har ellers fået 33 strålebehandlinger og lever af flydende energidrik efter tre operationer for halskræft. Han har ødelagte knæ, og svær slidgigt i ryg og nakke og en blodsygdom, der giver ham ondt i leddene.

Han har ikke længere ret til sygedagpenge. På grund af Lones indtægt har han heller ikke ret til kontanthjælp.

- Jeg forstår ikke, at man malker folk i en grad, så det kan gå ud over psyken, før de kan få førtidspension, siger Jan Hansen.

Ventetid på operationerne i hænderne og træghed og arbejdskrav fra kommunen betyder, at Jan Hansen de sidste 15 måneder ikke har fået noget fra kommunen. Udover gratis arbejdstøj.

Gratis arbejdstøj
- Det med arbejdstøjet har vi faktisk grinet af. Det er nærmest komisk. Nu har vi ikke kunnet få hjælp til noget som helst, mens Jan ikke har kunnet arbejde, og så giver de ham arbejdstøj, siger Lone Skovgaard Hansen.

Arbejdstøjet skal Jan Hansen bruge på kirkegården i Viuf. Her har kommunen krævet at han er i arbejdsprøvning i seks måneder. For at være helt sikre på, han ikke kan klare et almindeligt fuldtidsjob.

Efter snart seks måneder kan Jan stadig ikke klare mere end tre kvarter, men  Canada Goose Jakke     burde være der to timer tre gange om ugen.

Når han slår græs, kan hans ryg kan ikke holde til bumpene på havetraktoren. Nu er han i gang med at male en låge, der er lagt op på et skrivebord, der kan køres op i øjenhøjde. Hans nakke er slidt, så han kan ikke se ned.

På kirkegården må de andre medarbejdere løfte og bære alting for ham.

- De er meget flinke, men de er jo ganske rystede over, at kommunen siger, jeg skal arbejde, når jeg kan så lidt, siger Jan Hansen.

Relaterede