Smartlog v3 » lockhartsa » København skal have flere private hjemmehjælpere
Opret egen blog | Næste blog »

København skal have flere private hjemmehjælpere

4. Jan 2013 09:36, Lockhartsa

Hjemmehjælperen, som kommer for at bade den ældre, eller medarbejderen, der skal hjælpe med genoptræningen af den nye hofte, vil fremover i højere grad være privat ansat.

Sådan lyder forventningen, når kommunerne i løbet af foråret får mulighed  Canada Goose for at udbyde større opgaver på ældreområdet og lade private firmaer konkurrere på prisen, skriver Jyllands-Posten.

I øjeblikket fastlåser kommunen prisen på ældrepleje, og private firmaer kan byde sig til, hvis de kan levere hjælp til den pris.

LÆS OGSÅDen kommunale hjemmepleje i København dumper

I Københavns Kommune er sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) klar til at udbyde store opgaver på ældreområdet.

»I dag er der en række mindre private firmaer, som løser lettere rengøringsopgaver, mens kommunen har de tunge plejeopgaver«, siger hun.

»Fremover skal de private kunne byde på hele plejeopgaven, hvis de vil være Canada Goose Børn  med«, tilføjer SF-borgmesteren til Jyllands-Posten.

Valgfrihed
Socialminister Karen Hækkerup (S) forventer, at de nye udbudsregler vil styrke valgfriheden for borgerne.

»I dag er der faktisk mange borgere, som ikke har et frit valg, fordi der ikke er leverandører i deres kommune«, siger hun.

»Når kommunerne kan sammensætte større udbud, hvor de puljer for eksempel et Canada Goose Expedition  plejecenter med en række hjemmeboende ældre, bliver det interessant for flere private virksomheder at byde«, lyder det fra socialministeren ifølge Jyllands-Posten.

Ældresagen frygter, at der kan være tale om en ren spareøvelse, lyder det.


Relaterede