Smartlog v3 » lockhartsa » Medicinkort kan redde liv - men det er stærkt forsinket
Opret egen blog | Næste blog »

Medicinkort kan redde liv - men det er stærkt forsinket

7. Dec 2012 08:20, Lockhartsa


Hvert år dør hundredvis af patienter, fordi sundhedsvæsnet ikke har styr på deres medicin, og det system, der skal forhindre fejlmedicinering, er blevet stærkt forsinket.

Det ambitiøse it-projekt Fælles Medicinkort, som med et budget på 200 millioner kroner blev sat i gang for fem år siden, bliver tidligst fuldt funktionsdygtigt om et år. Det skulle have været i gang allerede i 2011, skriver Politiken.

Nye tal fra Danske Regioner viser, at i Region Midtjylland er kun hver femte praktiserende læge koblet på Fælles Medicinkort. På landsplan er kun hver tredje praktiserende læge med, og speciallægerne halter lige så meget bagud.
Ført klar om et år

Mette Harbo, seniorkonsulent i Danske Regioner, vurderer, at først om et års tid er alle sygehuse, vagtlæger og praktiserende læger koblet på, så de kan levere de oplysninger, der vil skabe et fuldt overblik over, hvilken medicin en patient bliver behandlet med.

Først når alle parter leverer oplysninger, er systemet fuldt funktionsdueligt. Forsinkelsen bliver af formanden for organisationen Danske Patienter, Lars Engberg, betegnet som "fuldstændig urimelig".
Seks forskellige slags medicin

Han peger på, at 60 procent af alle klager over fejl i sundhedsvæsnet handler om forkert medicin, og at hundredtusindvis af danskere får mere end seks forskellige medikamenter på samme tid.

- Og det er dem, der har allermest brug for bedre styr på medicinen i et sundhedssystem, som er præget af, at praktiserende læger, sygeplejersker og overlæger ikke har tid til at kontakte alle mulige andre for at få overblik over patientens medicin, siger han.

Relaterede