Smartlog v3 » lockhartsa » PET må gerne hjælpe til drab på terrorister
Opret egen blog | Næste blog »

PET må gerne hjælpe til drab på terrorister

18. Dec 2012 09:00, Lockhartsa

 Det er i orden, hvis Politiets Efterretningstjeneste hjælper andre landes efterretningstjenester med at opspore terrorister med det formål at dræbe dem.

Det mener over halvdelen af danskerne - helt præcist 55,5 procent - selvom PET  Canada Goose Calgary     ifølge loven ikke må medvirke til den slags. Det viser en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har lavet for Jyllands-Posten.

Tallene vækker opsigt hos Klaus Levinsen, lektor i politisk sociologi på Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet.

LÆS OGSÅPET opruster kampen mod cyberjihad

»Det er overraskende, at et flertal af danskerne er parate til at tilsidesætte det normale princip om, at en anklaget bør stilles foran en dommer, før han i givet fald straffes - og her tilmed straffes med en dødsdom«, siger han til Jyllands-Posten.

Muliggjorde drab
Politiets Efterretningstjeneste er kommet under voldsom kritik, efter at eks-agenten Morten Storm stod frem i Jyllands-Posten og fortalte om sit samarbejde med PET.

Storm siger, at han gav PET oplysninger, som gjorde det muligt for den amerikanske   Canada Goose Jakke    efterretningstjeneste CIA at opspore al-Qaeda-lederen Anwar al-Awlaki og slå ham ihjel med et førerløst dronefly.

Historien fik Enhedslisten til at indkalde både forsvarsminister Nick Hækkerup (S) og justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd i sagen.

LÆS OGSÅPET-chef: Drab er ikke en opgave for os

Men de fleste danskere mener tilsyneladende, at det, som skete i sagen, var okay.

Tillid til politiet
Klaus Levinsen peger på, at tallene i den nye meningsmåling afspejler den store tillid, som danskerne nærer til politiet - herunder PET.

»Mange vælger at svare, at det er i orden, for alle vil som udgangspunkt gerne af med folk, der er terrorister«, siger han.

Undersøgelsen viser også, at der er stor forskel i opfattelsen mellem vælgere, der støtter regeringen og rød blok - og så vælgere, der hepper på oppositionspartierne.

41,5 procent af danskerne, som hælder til De Radikale, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten synes, at det er i orden, at PET hjælper andre landes efterretningstjenester med at opspore terrorister, hvis målet er at dræbe dem.

Relaterede