Smartlog v3 » lockhartsa » Søndagsshopping er blevet en kæmpe succes
Opret egen blog | Næste blog »

Søndagsshopping er blevet en kæmpe succes

18. Jan 2013 04:03, Lockhartsa

Der bliver satset stort på shopping om søndagen.

Og det har indtil videre vist sig at være en succes, for med overraskende fart er søndagen ved at Billig Canada Goose  vinde indpas som en af ugens helt store indkøbsdage.

Stormagasinerne forventer derfor at holde åbent alle søndage i 2013.

Det skriver jp.dk.

Søndag snart den vigtigste salgsdag
Tidligere har fredag og lørdag været de dominerende salgsdage. Men med den store indsats tyder alt på, at søndag har potentiale til at indhente fredag og lørdag.

Kommunikationschef Jan Helleskov i Magasin siger til Jyllands-Posten:

»Ret hurtigt er søndagen på vej til at blive en af de vigtigste dage i ugen. Vi havde forventet, at det ville ske, men vi vidste ikke, at det ville ske så hurtigt«.

LÆS OGSÅ:Ny lukkelov vil gøre søndag til ny stor shoppingdag

Det samme har stormagasinet Salling erfaret. De har på baggrund af den gode start valgt at give Canada Goose Vest Dame  søndagen faste åbningstider i hele 2013.

Salgs -og marketingchef Lars Højgaard forklarer til Jyllands-Posten, at stormagasinerne i modsætning til dagligvarebranchen ikke oplever, at det øgede salg om søndagen går ud over salget resten af ugens dage.

Sallings salg er, ifølge Lars Højgaard, gået »over al forventning«.

Søndagene lokker folk fra mindre byer på udflugt
Både Lars Højgaard og Jan Helleskov tror, at succesen kan skyldes, at der kommer flere kunder i stormagasinerne fra de omkringliggende byer.

»Vi har en fornemmelse af, at folk i højere grad vælger at tage på søndagsudflugt, hvis de har lidt længere til Aarhus, Odense eller København«, siger kommunikationschef Jan Helleskov.

Også Claus Bech, som er direktør for Aarhus City, ser tendensen, at søndagene tiltrækker folk fra mindre byer.

LÆS OGSÅ: Københavnerne vil shoppe om søndagen

»Flere og flere butikker udviser interesse for at være med på flere søndage. Aarhus har muligheden Canada Goose Ontario  for at gøre søndagene til noget helt unikt, fordi de omkringliggende byer ikke har de her stormagasiner til at markedsføre søndagen og trække mennesker til«.

Det samme gælder i København, hvor Citydirektør Jan Michael Hansen har anbefalet sine medlemmer at holde åbent om søndagen. Han forventer, at de mindre butikker vil følge trop.

»Det har altid været sådan, at butikkerne i nærheden af et stormagasin typisk vil kigge på, hvad stormagasinet gør og meget ofte følge det«, siger han til Jyllands-Posten.

Relaterede