Smartlog v3 » lockhartsa » Sag om fodlænke-flugt afgøres i dag
Opret egen blog | Næste blog »

Sag om fodlænke-flugt afgøres i dag

26. Jan 2013 10:04, LockhartsaHøjesteret skal i dag afgøre, om det var et flugtforsøg, da 41-årige Jakob Stenger fra Brørup i Sydjylland fjernede sin fodlænke og forlod hjemmet. Han troede selv, at smutturen ud i det fri udelukkende betød, at de sidste ti dage skulle afsones i fængselet.

I stedet fik Jakob Stenger 30 dage ekstra i brummen for flugtforsøg, og Canada Goose  det mener hans forsvarer, advokat Mikael Skjødt, ikke er i orden. Ifølge ham fremgår det nemlig ikke tydeligt af straffeloven, at der kan idømmes en ekstrastraf for at bryde fodlænkereglerne.

- Hvis der skal være nogen mening med Straffelovens §1, det her med, at alle skal finde ud af, hvad der er strafbart, så nytter det ikke, at det kun er dygtige jurister, der kan finde ud af, hvad der er strafbart. Så må lovgiver simpelthen gøre det klart og tydeligt, så alle folk i princip kan gå ind og se, hvad der er strafbart, siger han til DR Nyheder.
Kærestesorger

Jakob Stenger afsonede 30 dage for vold, trusler og våbenbesiddelse, men kærestesorger fik ham til at smide sin fodlænke og forlade sit hjem for at få lidt luft. Efter at have været af sted i sin bil et par timer, blev han ringet op af Kriminalforsorgen.

- Jeg blev afhentet og kørt i arresten for at afsone resten af min straf. Her blev jeg ringet op af politiet og sigtet for fangeflugt. Det kom bag på mig, for jeg var ikke blevet underrettet om det Canada Goose Dame  af Kriminalforsorgen, som kun havde sagt, at jeg skulle afsone resten af tiden i arresten, siger han.

Jakob Stenger var helt på det rene med, at de sidste ti dage af dommen skulle afsones i fængsel, men de 30 dage for flugtforsøg er han ikke enig i. Han synes ikke, at det fremgår tydeligt nok af Straffeloven.

- Når man har taget sin straf, synes jeg ikke, at det hjælper at straffe yderligere. Man kan ikke sætte regler op, som folk ikke skal have en chance for at sætte sig ind i.
Erstatning til andre

Hans forsvarer, Mikael Skjødt, mener, at det kan blive en principiel sag, som kan få betydning for alle i samme situation.

- Hvis Højesteret mener, at man ikke kan pålægge straf, er der en masse, der har fået ugyldige domme, og de skal have erstatning for den tid, de har siddet, siger Mikael Skjødt, der har kendskab Canada Goose Victoria  til i hvert fald ti lignende sager.

Anklageren Jens Rønn vil ikke kommentere sagen, før den er afgjort, og han har umiddelbart ingen ide om, hvor mange der muligvis skal have en erstatning udbetalt af staten.

- Vi prøvede at få et overblik fra de forskellige politikredse, med der er endnu ikke lavet en samlet registrering af, hvor mange, der er dømt for netop det her, siger han til DR Nyheder.

Relaterede