Smartlog v3 » lockhartsa » Toldformand: Intensiver jagt på smuglere
Opret egen blog | Næste blog »

Toldformand: Intensiver jagt på smuglere

8. Jan 2013 09:34, Lockhartsa


hashsmugleri a la det, der skete i Ålbæk Havn, for alvor skal bekæmpes.

Det siger formanden for Dansk Told- og Skatteforbund, Jørn Rise, til DR Nordjylland.

- Vi kunne godt tænke os, hvis de tog en beslutning, som den man har  Canada Goose truffet i Sverige. Altså at der virkelig sættes ind på det her område med at få gjort narkotika-markedet mindre attraktivt for dem, der agerer på det, siger Jørn Rise.

Læs også: Skuddræbt nordmand tidligere dømt for dødstrusler

I Sverige er der mere kontrol og bedre skibe, der kontrollerer smuglerne. De danske toldere, som blev kraftigt reduceret i antal under den tidligere borgerlige regering, må tage til takke med et samarbejde med marinehjemmeværnet.

De smugler øl og gris
Flere lokale beboere og fiskere på havnen i Ålbæk sagde mandag til ekstrabladet.dk., at de med deres egne øjne adskillige gange igennem årene har observeret mistænkelige både, som tydeligvis smuglede lyssky ting videre til Norge eller Sverige.

- På en måde kan man jo godt forstå, at de henter øl eller en gris, når man tænker på de priser, de har i Norge. Men det her narko- og hash-halløj, det er sgu´ ikke i orden, siger erhvervsfisker Leo Canada Goose Børn  Jensen til ekstrabladet.dk.

Så sent som den 2. december indviede den lille, uovervågede Ålbæk Havn et ekstra havnebassin til otte millioner kroner.

Læs også: Politiet efter skuddrama: Vi jager flere narkosmuglere

- Man kan undre sig over, at der intet bruges på at overvåge et sted som her. Alle ved jo mere eller mindre, at der er foregået ting (smugleri, red.), som ikke burde foregå, siger en anden erhvervsfisker fra Ålbæk Havn, Jens Jakobsen, til ekstrabladet.dk.

Danmark oplagt transitland
Danmarks placering, den reducerede toldkontrol og flere mindre, uovervågede  Canada Goose Expedition havne som Ålbæk menes at have gjort Skandinaviens port til det europæiske kontinent, Danmark, til et oplagt transitland for smuglere som de nordmænd, der søndag aften blev skudt og anholdt i Nordjylland.


Relaterede